Bitte benutzen Sie diese Referenz, um auf diese Ressource zu verweisen: doi:10.22028/D291-43414
Titel: Short-term reduction of dietary gluten improves metabolic-dysfunction associated steatotic liver disease: A randomised, controlled proof-of-concept study
VerfasserIn: Armandi, Angelo
Bespaljko, Helena
Mang, Alexander
Huber, Yvonne
Michel, Maurice
Labenz, Christian
Galle, Peter R.
Neerukonda, Manjusha
Bugianesi, Elisabetta
Schuppan, Detlef
Schattenberg, Jörn M.
Sprache: Englisch
Titel: Alimentary pharmacology & therapeutics
Bandnummer: 59
Heft: 10
Seiten: 1212-1222
Verlag/Plattform: Wiley
Erscheinungsjahr: 2024
DDC-Sachgruppe: 610 Medizin, Gesundheit
Dokumenttyp: Journalartikel / Zeitschriftenartikel
Abstract: The current management of metabolic dysfunction-associated steatotic liver disease (MASLD) relies on lifestyle intervention. Prior studies have shown that nutritional wheat amylase trypsin inhibitors (ATI) activate toll-like receptor 4 on intestinal myeloid cells to enhance intestinal and extra-intestinal inflammation, including the promotion of murine MASLD, insulin resistance and liver fibrosis.
DOI der Erstveröffentlichung: 10.1111/apt.17941
URL der Erstveröffentlichung: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/apt.17941
Link zu diesem Datensatz: urn:nbn:de:bsz:291--ds-434140
hdl:20.500.11880/38927
http://dx.doi.org/10.22028/D291-43414
ISSN: 1365-2036
0269-2813
Datum des Eintrags: 8-Nov-2024
Fakultät: M - Medizinische Fakultät
Fachrichtung: M - Innere Medizin
Professur: M - Keiner Professur zugeordnet
Sammlung:SciDok - Der Wissenschaftsserver der Universität des Saarlandes



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