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doi:10.22028/D291-27004
Titel: | Review : Word of mouth : what we talk about when we talk about food, by Priscilla Parkhurst Ferguson |
VerfasserIn: | Gerhardt, Cornelia |
Sprache: | Englisch |
Titel: | Gastronomica : The journal of critical food studies |
Bandnummer: | 16(1) |
Seiten: | 106 |
Erscheinungsjahr: | 2016 |
DDC-Sachgruppe: | 300 Sozialwissenschaften, Soziologie, Anthropologie 400 Sprache, Linguistik |
Dokumenttyp: | Journalartikel / Zeitschriftenartikel |
Abstract: | In Word of Mouth: What We Talk About When We Talk About Food, sociology professor Priscilla Parkhurst Ferguson explores a variety of texts, such as menus, movies, children’s stories, and comic strips, that are relevant to diverse aspects of the culinary cultures of the United States and France. Her cultural reading looks for “the telling example, the vivid illustration, and the revelatory quote” (p.xix) to find the exemplary and construct social relations, i.e., structures, in the food world. |
DOI der Erstveröffentlichung: | 10.1525/gfc.2016.16.1.106 |
Link zu diesem Datensatz: | urn:nbn:de:bsz:291-scidok-ds-270047 hdl:20.500.11880/27132 http://dx.doi.org/10.22028/D291-27004 |
Datum des Eintrags: | 25-Jul-2018 |
Fakultät: | P - Philosophische Fakultät |
Fachrichtung: | P - Anglistik, Amerikanistik und Anglophone Kulturen |
Sammlung: | SciDok - Der Wissenschaftsserver der Universität des Saarlandes |
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