Bitte benutzen Sie diese Referenz, um auf diese Ressource zu verweisen: doi:10.22028/D291-38276
Titel: Microbial production of extremolytes : high-value active ingredients for nutrition, health care, and well-being
VerfasserIn: Becker, Judith
Wittmann, Christoph
Sprache: Englisch
Titel: Current Opinion in Biotechnology
Bandnummer: 65
Seiten: 118-128
Verlag/Plattform: Elsevier
Erscheinungsjahr: 2020
DDC-Sachgruppe: 500 Naturwissenschaften
Dokumenttyp: Journalartikel / Zeitschriftenartikel
Abstract: Extremolytes are small organic molecules, which protect cells under extreme, virtually inhabitable conditions. Their exceptional properties can be translated into health-promoting and therapeutic activities, which open an avenue of opportunities for the cosmetic, medical, and food industries. Supported by powerful approaches from systems and synthetic biology and systems metabolic engineering, the bioindustry becomes more and more attracted to exploit this ‘goldmine’. In addition to the well-established flagship ectoine, several novel extremolytes have emerged in the past years and high-efficiency cell factories have been created for bio-based extremolyte production. Here, we review recent prominent examples and success stories in the field.
DOI der Erstveröffentlichung: 10.1016/j.copbio.2020.02.010
URL der Erstveröffentlichung: http://dx.doi.org/10.1016/j.copbio.2020.02.010
Link zu diesem Datensatz: urn:nbn:de:bsz:291--ds-382766
hdl:20.500.11880/34546
http://dx.doi.org/10.22028/D291-38276
ISSN: 0958-1669
Datum des Eintrags: 29-Nov-2022
Fakultät: NT - Naturwissenschaftlich- Technische Fakultät
Fachrichtung: NT - Biowissenschaften
Professur: NT - Prof. Dr. Christoph Wittmann
Sammlung:SciDok - Der Wissenschaftsserver der Universität des Saarlandes

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