Bitte benutzen Sie diese Referenz, um auf diese Ressource zu verweisen: doi:10.22028/D291-37571
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Titel: Smart gas sensor systems can help to reduce food waste
VerfasserIn: Marschibois, My Sa
Sauerwald, Tilman
Leidinger, Martin
Conrad, Thorsten
Schütze, Andreas
HerausgeberIn: Gerlach, Gerald
Sommer, Klaus-Dieter
Sprache: Englisch
Titel: SMSI 2020 : Sensor and Measurement Science International : 22-25 June 2020, Nuremberg, Germany
Seiten: 199-200
Verlag/Plattform: AMA Service GmbH
Erscheinungsjahr: 2020
Erscheinungsort: Wunstorf
Konferenzort: Nürnberg, Germany
Freie Schlagwörter: food waste
gas chromatography/mass spectrometry (GC/MS)
smart gas sensor
hydrogen sulfide
methanethiol
DDC-Sachgruppe: 600 Technik
Dokumenttyp: Konferenzbeitrag (in einem Konferenzband / InProceedings erschienener Beitrag)
Abstract: Food waste in developed countries is an enormous ecological burden, while millions suffer from hunger around the globe. We are targeting novel smart gas sensor systems to reduce food waste mainly from end consumers. Preliminary GC/MS studies during aging of different foods show that typical emissions, e.g. hydrogen sulfide and methanethiol from minced meat, show characteristic compositions reflecting the aging process. This change in gas composition could be detected by low-cost sensor systems. We are planning a methodic study of different foods to identify and detect these patterns.
DOI der Erstveröffentlichung: 10.5162/SMSI2020/P1.3
URL der Erstveröffentlichung: https://www.ama-science.org/proceedings/details/3710
Link zu diesem Datensatz: urn:nbn:de:bsz:291--ds-375719
hdl:20.500.11880/33996
http://dx.doi.org/10.22028/D291-37571
ISBN: 978-3-9819376-2-6
Datum des Eintrags: 13-Okt-2022
Fakultät: NT - Naturwissenschaftlich- Technische Fakultät
Fachrichtung: NT - Systems Engineering
Professur: NT - Prof. Dr. Andreas Schütze
Sammlung:SciDok - Der Wissenschaftsserver der Universität des Saarlandes

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