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Titel: Monitoring Food Aging in a Refrigerator with GC/MS and Gas Sensor Systems
VerfasserIn: Joppich, Julian
Marschibois, My Sa
Baur, Tobias
Brieger, Oliver
Schultealbert, Caroline
Schütze, Andreas
Leidinger, Martin
Conrad, Thorsten
Sprache: Englisch
Titel: SMSI 2021 : Sensor and Measurement Science International : proceedings
Seiten: 121-122
Verlag/Plattform: AMA Service GmbH
Erscheinungsjahr: 2021
Erscheinungsort: Wunstorf
Konferenzort: Online
Freie Schlagwörter: food aging
food waste
gas chromatography/mass spectrometry (GC/MS)
metal oxide semiconductor sensor
smart gas sensor
DDC-Sachgruppe: 600 Technik
Dokumenttyp: Konferenzbeitrag (in einem Konferenzband / InProceedings erschienener Beitrag)
Abstract: We are targeting novel smart gas sensor systems to reduce food waste mainly from end consumers. To identify characteristic components and adequate sensors and sensor operation modes suitable for determination of these gas patterns during storage and aging, studies with different foods have been conducted. Besides a GC/MS, the test setup consists of several gas sensors, located both behind the chromatography column and parallel to the GC/MS, i.e. without separation of the compounds. First results show that emissions of aging food can be detected both by the GC/MS and by the gas sensors.
DOI der Erstveröffentlichung: 10.5162/SMSI2021/B3.3
URL der Erstveröffentlichung: https://www.ama-science.org/proceedings/details/3972
Link zu diesem Datensatz: urn:nbn:de:bsz:291--ds-375405
hdl:20.500.11880/33962
http://dx.doi.org/10.22028/D291-37540
ISBN: 978-3-9819376-4-0
Datum des Eintrags: 11-Okt-2022
Fakultät: NT - Naturwissenschaftlich- Technische Fakultät
Fachrichtung: NT - Systems Engineering
Professur: NT - Prof. Dr. Andreas Schütze
Sammlung:SciDok - Der Wissenschaftsserver der Universität des Saarlandes

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