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Titel: Breaking the Habit: On the Highly Habitualized Nature of Meat Consumption and Implementation Intentions as One Effective Way of Reducing It
VerfasserIn: Rees, Jonas H.
Bamberg, Sebastian
Jäger, Andreas
Victor, Lennart
Bergmeyer, Minja
Friese, Malte
Sprache: Englisch
Titel: Basic & applied social psychology
Bandnummer: 40
Heft: 3
Startseite: 136
Endseite: 147
Verlag/Plattform: Taylor & Francis
Erscheinungsjahr: 2018
Dokumenttyp: Journalartikel / Zeitschriftenartikel
Abstract: Reducing meat consumption is an important element of an effective climate protection strategy, but meat consumption is highly habitualized and therefore difficult to change. This article uses an extended version of the theory of planned behavior with habit strength as additional predictor. In one longitudinal (N = 227) and one prospective correlational study (N = 212), attitudes toward and perceived ease of meat consumption reduction explained about 60% of variance of meat consumption reduction intentions, with habit strength being the strongest correlate of actual self-reported meat consumption. A third experimental study (N = 192) demonstrated that implementation intentions can be an effective strategy for realizing reduction aims. We discuss the central role of habits for meat consumption.
DOI der Erstveröffentlichung: 10.1080/01973533.2018.1449111
URL der Erstveröffentlichung: https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/01973533.2018.1449111
Link zu diesem Datensatz: hdl:20.500.11880/27824
http://dx.doi.org/10.22028/D291-29010
ISSN: 0197-3533
1532-4834
Datum des Eintrags: 17-Sep-2019
Fakultät: HW - Fakultät für Empirische Humanwissenschaften und Wirtschaftswissenschaft
Fachrichtung: HW - Psychologie
Professur: HW - Prof. Dr. Malte Friese
Sammlung:SciDok - Der Wissenschaftsserver der Universität des Saarlandes

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