Bitte benutzen Sie diese Referenz, um auf diese Ressource zu verweisen: doi:10.22028/D291-27003
Titel: Summary of "Culinary linguistics : the chef’s special"
VerfasserIn: Gerhardt, Cornelia
Frobenius, Maximiliane
Sprache: Englisch
Titel: English and American studies in German. A supplement to Anglia. Summaries of theses and monographs.
Bandnummer: 5 (1)
Seiten: 5-7
Erscheinungsjahr: 2016
DDC-Sachgruppe: 300 Sozialwissenschaften, Soziologie, Anthropologie
400 Sprache, Linguistik
Dokumenttyp: Journalartikel / Zeitschriftenartikel
Abstract: Both eating and talking are universal human traits that are highly socially charged and culturally dependent. While Brillat-Savarin, one of the earliest food writer claimed “Tell me what you eat: I will tell you what you are” (1825), linguists could claim “Let me hear you talk: I will tell you who you are.” Since both food and language do more than cater for bare necessities, they represent perfect site for social studies. The present volume attempts to delimit the field at the interface between these two social phenomena, language and food, and contains a collection of original research articles revolving around the common theme of language and food, and the manifestation of the two within their cultural frameworks.
DOI der Erstveröffentlichung: 10.1515/east-2016-0006
Link zu diesem Datensatz: urn:nbn:de:bsz:291-scidok-ds-270036
hdl:20.500.11880/27134
http://dx.doi.org/10.22028/D291-27003
ISSN: 0071-0490
Datum des Eintrags: 25-Jul-2018
Bezeichnung des in Beziehung stehenden Objekts: The actual book
In Beziehung stehendes Objekt: https://benjamins.com/#catalog/books/clu.10/main
Fakultät: P - Philosophische Fakultät
Fachrichtung: P - Anglistik, Amerikanistik und Anglophone Kulturen
Sammlung:SciDok - Der Wissenschaftsserver der Universität des Saarlandes

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