Bitte benutzen Sie diese Referenz, um auf diese Ressource zu verweisen:
doi:10.22028/D291-27003
Titel: | Summary of "Culinary linguistics : the chef’s special" |
VerfasserIn: | Gerhardt, Cornelia Frobenius, Maximiliane |
Sprache: | Englisch |
Titel: | English and American studies in German. A supplement to Anglia. Summaries of theses and monographs. |
Bandnummer: | 5 (1) |
Seiten: | 5-7 |
Erscheinungsjahr: | 2016 |
DDC-Sachgruppe: | 300 Sozialwissenschaften, Soziologie, Anthropologie 400 Sprache, Linguistik |
Dokumenttyp: | Journalartikel / Zeitschriftenartikel |
Abstract: | Both eating and talking are universal human traits that are highly socially charged and culturally dependent. While Brillat-Savarin, one of the earliest food writer claimed “Tell me what you eat: I will tell you what you are” (1825), linguists could claim “Let me hear you talk: I will tell you who you are.” Since both food and language do more than cater for bare necessities, they represent perfect site for social studies. The present volume attempts to delimit the field at the interface between these two social phenomena, language and food, and contains a collection of original research articles revolving around the common theme of language and food, and the manifestation of the two within their cultural frameworks. |
DOI der Erstveröffentlichung: | 10.1515/east-2016-0006 |
Link zu diesem Datensatz: | urn:nbn:de:bsz:291-scidok-ds-270036 hdl:20.500.11880/27134 http://dx.doi.org/10.22028/D291-27003 |
ISSN: | 0071-0490 |
Datum des Eintrags: | 25-Jul-2018 |
Bezeichnung des in Beziehung stehenden Objekts: | The actual book |
In Beziehung stehendes Objekt: | https://benjamins.com/#catalog/books/clu.10/main |
Fakultät: | P - Philosophische Fakultät |
Fachrichtung: | P - Anglistik, Amerikanistik und Anglophone Kulturen |
Sammlung: | SciDok - Der Wissenschaftsserver der Universität des Saarlandes |
Dateien zu diesem Datensatz:
Datei | Beschreibung | Größe | Format | |
---|---|---|---|---|
Gerhardt_2016_Summary Culinary_ for repository.pdf | Main article | 361,95 kB | Adobe PDF | Öffnen/Anzeigen |
Alle Ressourcen in diesem Repository sind urheberrechtlich geschützt.