Bitte benutzen Sie diese Referenz, um auf diese Ressource zu verweisen: doi:10.22028/D291-44316
Titel: A bead-based method for the removal of the amino acid lysine from cell-free transcription-translation systems
VerfasserIn: Finkler, Marc
Kurt, Ömer
Grimm, Florent
Hartz, Philip
Ott, Albrecht
Sprache: Englisch
Titel: Journal of biotechnology
Bandnummer: 324S
Verlag/Plattform: Elsevier
Erscheinungsjahr: 2020
Freie Schlagwörter: Escherichia coli cell extract
Cell-free expression
Microbeads
Lysine
Separation
DDC-Sachgruppe: 530 Physik
Dokumenttyp: Journalartikel / Zeitschriftenartikel
Abstract: Cell-free transcription-translation systems are a versatile tool to study gene expression, enzymatic reactions and biochemical regulation mechanisms. Because cell-free transcription-translation systems are often derived from cell lysates, many different substances, among them amino acids, are present. However, experiments concerning the incorporation of non-canonical amino acids into proteins require a system with negligible amounts of canonical analogs. Here we propose a two-step method for the removal of residual free lysine in an all Escherichia coli-based cell-free expression system. The first step consists of the expression of a high-lysine dummy protein. The second step consists of direct removal via binding between lysine and DNA. The presented method is an efficient, fast and simple way to remove residual lysine without altering the system ability to perform gene expression.
DOI der Erstveröffentlichung: 10.1016/j.btecx.2020.100024
URL der Erstveröffentlichung: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2590155920300111
Link zu diesem Datensatz: urn:nbn:de:bsz:291--ds-443162
hdl:20.500.11880/39604
http://dx.doi.org/10.22028/D291-44316
ISSN: 1873-4863
0168-1656
Datum des Eintrags: 7-Feb-2025
Fakultät: NT - Naturwissenschaftlich- Technische Fakultät
Fachrichtung: NT - Physik
Professur: NT - Prof. Dr. Albrecht Ott
Sammlung:SciDok - Der Wissenschaftsserver der Universität des Saarlandes

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