Bitte benutzen Sie diese Referenz, um auf diese Ressource zu verweisen: doi:10.22028/D291-38277
Titel: Microbial production of polyunsaturated fatty acids : high-value ingredients for aquafeed, superfoods, and pharmaceuticals
VerfasserIn: Jovanovic, Sofija
Dietrich, Demian
Becker, Judith
Kohlstedt, Michael
Wittmann, Christoph
Sprache: Englisch
Titel: Current Opinion in Biotechnology
Bandnummer: 69
Seiten: 199-211
Verlag/Plattform: Elsevier
Erscheinungsjahr: 2021
DDC-Sachgruppe: 500 Naturwissenschaften
Dokumenttyp: Journalartikel / Zeitschriftenartikel
Abstract: Polyunsaturated fatty acids (PUFAs), primarily docosahexaenoic acid (DHA) and eicosapentaenoic acid (EPA), have received worldwide attention in recent years due to an increasing awareness of their uniqueness in improving diet and human health and their apparently inevitable shortage in global availability. Microbial cell factories are a major solution to supplying these precious molecules in sufficient amounts and providing PUFA-rich aquafeed, superfoods, and medical formulations. This review assesses the PUFA world markets and highlights recent advances in upgrading and streamlining microalgae, yeasts, fungi, and bacteria for high-level PUFA production and broadening of the PUFA spectrum.
DOI der Erstveröffentlichung: 10.1016/j.copbio.2021.01.009
URL der Erstveröffentlichung: http://dx.doi.org/10.1016/j.copbio.2021.01.009
Link zu diesem Datensatz: urn:nbn:de:bsz:291--ds-382779
hdl:20.500.11880/34547
http://dx.doi.org/10.22028/D291-38277
ISSN: 0958-1669
Datum des Eintrags: 29-Nov-2022
Fakultät: NT - Naturwissenschaftlich- Technische Fakultät
Fachrichtung: NT - Biowissenschaften
Professur: NT - Prof. Dr. Christoph Wittmann
Sammlung:SciDok - Der Wissenschaftsserver der Universität des Saarlandes

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