Bitte benutzen Sie diese Referenz, um auf diese Ressource zu verweisen: doi:10.22028/D291-38275
Titel: Cascaded valorization of seaweed using microbial cell factories
VerfasserIn: Poblete-Castro, Ignacio
Hoffmann, Sarah-Lisa
Becker, Judith
Wittmann, Christoph
Sprache: Englisch
Titel: Current Opinion in Biotechnology
Bandnummer: 65
Seiten: 102-113
Verlag/Plattform: Elsevier
Erscheinungsjahr: 2020
DDC-Sachgruppe: 500 Naturwissenschaften
Dokumenttyp: Journalartikel / Zeitschriftenartikel
Abstract: Sustainable production from seaweed has grown into an area of intense research and development. Meanwhile, more than 30 million tonnes of seaweed are produced, of which 70% are used as food and 30% have other applications such as feed, fertilizer, chemicals, and energy. Towards biorefining seaweed in an environmentally friendly and economically viable manner, we need efficient approaches that convert its biomass and residuals into added value products. Smart cell factories and fermentation strategies which can be integrated into future seaweed biorefineries are at the heart of the development and therefore receive increasing attention. Here, we review advances in the field including novel fermentation routes from seaweed to chemicals, materials, pharmaceuticals, fuels and energy, and discuss challenges and opportunities.
DOI der Erstveröffentlichung: 10.1016/j.copbio.2020.02.008
URL der Erstveröffentlichung: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0958166920300185
Link zu diesem Datensatz: urn:nbn:de:bsz:291--ds-382753
hdl:20.500.11880/34545
http://dx.doi.org/10.22028/D291-38275
ISSN: 0958-1669
Datum des Eintrags: 29-Nov-2022
Fakultät: NT - Naturwissenschaftlich- Technische Fakultät
Fachrichtung: NT - Biowissenschaften
Professur: NT - Prof. Dr. Christoph Wittmann
Sammlung:SciDok - Der Wissenschaftsserver der Universität des Saarlandes

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